akte-skola.se
2017-02-09
Intro Aktie-skola
Markera läst

Så blir du fantastiskt superrik (typ)

Vi som skriver på den här sidan är inte fantastiskt superrika. Inte alls faktiskt.

I själva verket så är vi hårt arbetande (och för tillfället anonyma, mer om det nedan) människor med inte särskilt höga löner eller dyra vanor. Det vi dock har lyckats att göra är att investera våra pengar på rätt sätt så att de pengar vi har haft hör ökat rejält. Minst fyra gånger deras ursprungliga värde. Men luras nu inte att tro att vi är några stenrika personer för det. Om 10 kronor ökar med fyra gånger pengarna så är det ju faktiskt 40 kronor och inte 40 miljoner.

Så hur har vi då lyckats med att få våra pengar att växa? Framförallt har vi investerat i aktier och med åren lärt oss en hel del hur man gör detta på ett bra sätt. Det är det som har gjort att pengarna har vuxit och skapat trygghet och möjligheter till ett ekonomiskt tryggt liv. Så på den här sidan vill vi förmedla en del av vad vi har lärt oss och hur du som är intresserad av aktiehandel själv kan komma igång med detta.

Om du nu har läst så här långt så har du säkert förstått att titeln på den här artikeln är skriven med en ganska överdriven ton. Vi tror att man med kunskap faktiskt kan bli väldigt rik genom egna handlingar och inte bara genom tur (typ trisslott). Så medan du väntar på att skrapa fram storvinsten så kan det ju faktiskt vara bra att lära sig så mycket som möjligt om att få sina pengar att växa genom investeringar.

Vem är den här sidan till för?

När vi skriver på den här sidan så gör vi det inte för att imponera med en massa svåra ekonomiska ord och begrepp. Vi är ju själva inga ekonomer och behöver ständigt slå upp saker när vi glömmer bort vad PEG – talet betyder eller vad EBITDA egentligen var för något. Så du som inte kan sådana här ord heller behöver inte vara orolig. Det är för sådana som oss och dig vi skriver, för att du skall kunna ta kontroll över din ekonomi och få dina surt förvärvade pengar att växa.

Hur är allt upplagt här?

Här har vi delat in våra artiklar i några olika huvudkategorier. Tanken är att du som känner att du är nybörjare skall kunna dyka in i de artiklarna och läsa allt i kategorin från början till slut och känna att du kommer ut ur läsningen lite klokare och bättre förberedd att investera i aktier.

Är du istället sugen på att fördjupa dig om aktieanalyser och hur man värderar aktier så skall du kunna dyka in i den kategorin och komma tillbaka till ytan lite mer förberedd när du har läst alla artiklar.

Är det gratis?

Jepp, allt innehåll här är tillgängligt för alla som vill ta del av det. Däremot lägger vi in annonser på sidan som vi får en extra slant för.

Varför är vi anonyma?

Anledningen till att vi som skriver här vill vara anonyma är för att sidan handlar om pengar och aktier. Vi vill gärna nämna något ibland om vår privatekonomi och då tycker vi att det är tryggt att inte skylta med våra namn. Vi hoppas att du förstår detta. Men om du vill så du så klart ändå välkommen att skicka ett meddelande till oss så skall vi försöka att svara så gott vi kan.

Slutligen, lycka till!

Dela artikeln
Mer om Intro Aktie-skola
689 ord i artikeln

Ekonomibegrepp i artikeln

  • PEG - talet: Ett nyckeltal som används vid aktieanalys. Beräknas genom $ \frac{P/E}{\text{Vinsttillväxt}} $
  • EBITDA: Kommer från engelskans “Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization”. Dvs ett mått på ett företags rörelseresultat före räntor, skatter, nedskrivningar och avskrivningar.
  • Aktieanalys - Att metodiskt och med rätt verktyg avgöra värdet för en aktie och jämföra det med aktiekursen på börsen eller i en aktielista.